حضانت فرزند یکی دیگر از مشکلاتی است که در زمان طلاق برای زوجین بوجود میآید که آیا حضانت فرزند دختر با پسر تفاوت دارد؟ انواع حضانت چه گونه است؟ حضانت دختر و یا حضانت پسر چه محدودیتی دارد؟ اگر طلاق زوجین به صورت توافقی و از طریق وکیل طلاق توافقی انجام شود مشکل برطرف و زوجین از حق و حقوق قانونی و شرعی خود از زبان وکیل آگاه میشوند.
اما اگر طلاق به صورت توافقی نباشد و زوجین سعی در اخذ حضانت از طریق دادگاه، با استناد به برخی از مدارک که شامل عدم استطاعت یا عدم صلاحیت زوج کنند، شرایط متفاوت شده و با توجه به جزئیات پرونده، قاضی با توجه به توضیحات زیر اقدام به صدور رای میکند. در این مطلب از گروه حقوقی پرشیا با یکی دیگر از مشکلات زوجین در زمان جدایی یعنی حضانت فرزند آشنا میشوید.
با ما همراه باشید
حضانت فرزند چیست؟
حضانت فرزند یک اصطلاح حقوقی در مورد سرپرستی است که برای توصیف رابطه قانونی و عملی بین والدین یا قیم و فرزند در مراقبت از آن شخص به کار می رود. حضانت کودک شامل حضانت قانونی است که حق تصمیم گیری در مورد کودک است و حضانت جسمی که حق و وظیفه نگهداری، تامین و مراقبت از کودک است. والدین متاهل معمولاً دارای حضانت حقوقی و فیزیکی مشترک فرزندان خود هستند.
تصمیمات مربوط به حضانت کودک معمولاً در دعاوی مربوط به طلاق، فسخ، جدایی، فرزند خواندگی یا مرگ والدین اتخاذ می شود. در اکثر حوزه های قضایی، حضانت کودک مطابق با بهترین استانداردهای کودک تعیین می شود.
پس از تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق کودک در اکثر کشورها، اصطلاحاتی مانند مسئولیت والدین، “محل اقامت” و “تماس” (همچنین به عنوان “بازدید”، “محافظت” یا “زمان والدین” در ایالات متحده شناخته می شود. ) مفاهیم «حضانت» و «دسترسی» را در برخی از کشورهای عضو جایگزین کرده اند. به جای اینکه والدین «حضانت» یا «دسترسی» به فرزندشان را داشته باشند، اکنون گفته میشود که کودک«سکونت» دارد یا با والدینش «تماس» دارد.
انواع حضانت فرزند
انواع مختلف حضانت کودک تفاوت بین حضانت قانونی، حضانت فیزیکی، حضانت انفرادی و حضانت مشترک را بیاموزید:
حضانت فیزیکی
حضانت فیزیکی به این معناست که والدین حق دارند فرزند با او زندگی کند. برخی از ایالت ها زمانی که کودک زمان قابل توجهی را با هر دو والدین سپری می کند، حضانت فیزیکی مشترک را اعطا می کنند. حضانت فیزیکی مشترک اگر والدین نسبتاً نزدیک به هم زندگی کنند بهترین کار را دارد، زیرا استرس را بر فرزندان کاهش می دهد و به آنها اجازه می دهد تا یک روال عادی را حفظ کنند.
در مواردی که کودک عمدتاً با یکی از والدین زندگی می کند و با دیگری ملاقات می کند، معمولاً والدینی که کودک در درجه اول با آنها زندگی می کند (که والد “حضانت” نامیده می شود) به تنهایی یا اولیه حضانت جسمی خواهد داشت و والدین دیگر (والد غیر حضانت) خواهند داشت. حق ملاقات یا زمان فرزندپروری با فرزند خود را دارد.
توقیف قانونی
حضانت قانونی کودک به معنای داشتن حق و تکلیف تصمیم گیری در مورد تربیت کودک است. برای مثال، والدینی که حضانت قانونی دارند، می توانند درباره تحصیل، تربیت مذهبی و مراقبت های پزشکی کودک تصمیم بگیرند.
در بسیاری از ایالت ها، دادگاه ها به طور منظم حضانت قانونی مشترک را صادر می کنند، به این معنی که تصمیم گیری توسط هر دو والدین مشترک است.
اگر حضانت قانونی مشترک با والدین دیگر را به اشتراک بگذارید و او را از فرآیند تصمیم گیری حذف کنید، سابق شما می تواند شما را به دادگاه بازگرداند و از قاضی بخواهد که توافقنامه حضانت را اجرا کند. جریمه نمیشوید یا به زندان میروید، اما احتمالاً شرمآور خواهد بود و باعث اصطکاک بیشتر بین شما دو نفر میشود که ممکن است به بچهها آسیب برساند. علاوه بر این، اگر شما توسط یک وکیل وکالت داشته باشید، مطمئناً گران خواهد بود. اگر فکر میکنید که شرایط بین شما و والدین دیگر فرزندتان، تقسیم حضانت قانونی مشترک را غیرممکن میکند (والد دیگر در مورد مسائل مهم با شما ارتباط برقرار نمیکند یا سوء استفاده میکند)، میتوانید به دادگاه مراجعه کنید و درخواست حضانت قانونی انحصاری کنید. اما، در بسیاری از ایالت ها، حضانت قانونی مشترک ترجیح داده می شود، بنابراین باید قاضی دادگاه خانواده را متقاعد کنید که این به نفع فرزند شما نیست.
جهت اخذ مشاوره از بهترین وکیل خانواده در شمال تهران، میتوانید با گروه حقوقی پرشیا در تماس باشید: تلفن : 26852793-021 / همراه : 09121406834 آتش پیکر
سرپرستی انحصاری
یکی از والدین می تواند انحصاری حضانت قانونی یا حضانت فیزیکی کودک را داشته باشد. دادگاه ها معمولاً در اعطای حضانت جسمی انحصاری به یکی از والدین دریغ نمی کنند، اگر والدین دیگر مناسب تشخیص داده نشوند. برای مثال، به دلیل وابستگی به الکل یا مواد مخدر یا اتهام سوء استفاده یا بی توجهی به کودک. با این حال، در اکثر ایالت ها، دادگاه ها از اعطای حضانت انحصاری به یکی از والدین دور می شوند و به سمت گسترش نقش هر دو والدین در زندگی فرزندان خود می روند. حتی در مواردی که دادگاه ها به تنهایی حضانت فیزیکی را اعطا می کنند، طرفین اغلب هنوز هم حضانت قانونی مشترک دارند و والدین غیر حضانت از برنامه ملاقات سخاوتمندانه ای برخوردار هستند.
در این مواقع، والدین تصمیمات مشترکی در مورد تربیت کودک میگیرند، اما یکی از والدین به عنوان مراقب فیزیکی اولیه در نظر گرفته میشود، در حالی که والدین دیگر طبق توافقنامه یا برنامه والدین از حق ملاقات برخوردار خواهند بود. ناگفته نماند که ممکن است بین شما و همسر سابقتان خصومتی وجود داشته باشد. اما بهتر است به دنبال حضانت انفرادی نباشید، مگر اینکه والدین دیگر واقعاً آسیب مستقیمی به فرزندان وارد کنند. حتی در این صورت، دادگاه ممکن است همچنان اجازه ملاقات والدین تحت نظارت دیگر را بدهد.
حضانت مشترک
والدینی که با هم زندگی نمیکنند، زمانی که مسئولیتهای تصمیمگیری و یا کنترل فیزیکی و حضانت فرزندانشان را به اشتراک میگذارند، حضانت مشترک دارند (که به آن حضانت مشترک نیز گفته میشود). اگر والدین طلاق گرفته باشند، از هم جدا شده باشند، یا دیگر زندگی مشترک نداشته باشند، یا حتی اگر هرگز با هم زندگی نکرده باشند، حضانت مشترک می تواند وجود داشته باشد.
حضانت مشترک ممکن است: حضانت مشترک قانونی حضانت فیزیکی مشترک (که در آن فرزندان بخش قابل توجهی از زمان خود را با هر یک از والدین می گذرانند)، یا حضانت فیزیکی و قانونی مشترک.
تفاوت حضانت فرزند دختر و پسر
حضانت فرزندان تا رسیدن آنها به سن بلوغ با پدر و مادر خواهد بود؛ به این ترتیب که دختر سن ۹ ساله تمام قمری و پسر تا سن ۱۵ سال تمام قمری باید تحت سرپرستی والدین خود قرار گیرد.
بعد از جدایی والدین، مادر در حضانت فرزند تا سن هفت سالگی اولویت دارد و مادری که تا هفت سالگی از فرزند خود نگهداری میکند، میتواند طبق قانون از دادگاه درخواست دریافت نفقه کند. در این صورت که پدر موظف است ماهیانه مبلغی را به عنوان نفقه به فرزند خود پرداخت نماید.
بعد از سن هفت سالگی و قبل از سن بلوغ، حضانت فرزند با پدر است. البته بعد از سن ۷ سالگی، واگذاری حضانت به پدر به طور مطلق نخواهد بود و اگر در این باره اختلافی بین والدین باشد و یا جدایی فرزند از مادر موجب لطمهی روحی و عاطفی به او شود، دادگاه خانواده با توجه به وضعیت والدین و وضعیت کودک مناسبترین شرایط را برای زندگی فرزند انتخاب میکند و به خاطر مصلحت فرزند، نگهداری او همچنان به مادر سپرده خواهد شد.
بر اساس قوانین مدنی، دختران بعد از رسیدن به سن ۹ سال و همچنین پسران بعد از رسیدن به سن ۱۵ سال ، از حضانت والدین خود خارج میشوند و دیگر اختیار با خودشان است که تصمیم بگیرند که میخواهند با پدر یا مادرشان زندگی کنند.
بهترین وکیل حضانت فرزند در شمال تهران
در این مقاله با تعریف و انواع حضانت فرزند آشنا شدید و قانون نیز با توجه به موارد بالا که اشاره شد دستور به صدور حکم حضانت برای والدین میکند وکیل حضانت فرزند همان وکیل خانواده میباشد که در مسائل خانوادگی مانند: طلاق، مهریه، وکیل ارث و میراث و.. دیگر موارد این چنینی که معمولا برای زوجین در زمان جدایی بوجود میآید ارائه خدمات حقوقی میکند.
معمولا بحث حضانت توسط وکیل طلاق در داداگاه پیگیری شده و علاوه بر دیگرمسائل خانوادگی که ذکر شد در بحث دریافت حضانت برای موکل خود اقدام به پیگیری میکند.
در موارد ذکر شده در خصوص مسائل خانوادگی که توسط بهترین وکیل حضانت فرزند در شمال تهران انجام میشود به تمامی صفجات که دارای نکات مهم قانونی و شرعی که در طلاق زوجین حاکم است اشاره شده است. در صورت نیاز برای دریافت مشاوره حقوقی آنلاین از وکلای گروه حقوقی پرشیا، میتوانید از طریق بخش کامنت و یا تماس با ما سوالات خود را مطرح کنید.