ابطال رای داور یعنی تلاش برای باطل کردن رأیی که داور(شخص سوم) صادر کرده میباشد؛ داور میتواند وکیل حقوقی که به صورت توافقی مابین طرفین انتخاب شده باشد و یا اینکه در دادگاه و توسط قاضی انجام شده باشد؛ امکان اینکه در زمان داوری شخص داور، به دلیل عدم وجود برخی از مدارک، عدم تشخیص درست داور از جزئیات و یا صادر کردن رای با جهت خاص و به نفع فرد دیگر انجام شود، وجود دارد.
به همین دلیل طبق ماده 490 قانون، به افراد اجازه درخواست اعتراض داده میشود تا از طریق وکیل خود برای ابطال رای داور و یا بازبینی مجدد آن اقدام کنند.
وکیل حقوقی کسی است که در پرونده های حقوقی مانند: ابطال رای داور، تنظیم قرارداد، امور ملکی و خانواده که در آن قرارداد و لزوم انجام تعهدات میباشد، نقش مهمی ایفا میکند و حضور وی امری ضروری است. به طوری که برای جلوگیری از ایجاد اشتباه و ابهام و یا قانون شکنی باید بررسی های لازم و قانونی توسط وکیل انجام شود.
در این مطلب با مفهوم داوری، رای داوری ، ابطال رای داوری از طریق وکیل داوری و نکات مهم در خصوص دادخواست و شکایت و روند دادگاه آشنا میشوید.
با ما همراه باشید
داوری چیست؟
داوری نوعی حل اختلاف است که خارج از دادگاه با مداخله ی داور اتفاق می افتد. داوری در اختلافات تجاری به طرفین اجازه می دهد تا اختلافی را به داور برای یک تصمیم نهایی و بی طرف ارائه دهند. همه ی توافقنامه ها باید روشی را برای حل مناقشات مشخص کنند. داوری یک جایگزین عالی برای اقامه دعوی قضایی پرهزینه است. نتیجه ی داوری دقیقا به اندازه ی یک دعوی قضایی دادگاه الزام آور است.
از مهم ترین دلایلی که باعث میشود، داوری از طریق وکیل داوری یا افراد دیگر، جایگزین دادگاه در نظر گرفه شود؛ بی اعتمادی و یا خنثی نبودن دادگاه ها میباشد. البته این دلیل بیشتر اوقات در خصوص دادگاه های بین الملل صدق میکند؛ دلیل آن این است که احتمال دارد بنا بر یکسری دلایل، دادگاه به طور یک طرفه رای صادر کند. برای اعتراض رای داور از طریق وکیل حقوقی اقدام به طرح دادخواست با عنوان ابطال رای داور میشود.
از دلایل دیگر استفاده از داوری میتوان به سرعت رسیدگی سریع تر نسبت به دادگاه و هزینه کمتر وکیل داوری به نسبت دادگاه میباشد.
داور کیست؟
واژه داور یعنی: صاحب داد، قاضی، عادل، انصاف درباره نزاع و مرافعه و اختلاف دو یا چند نفر. بنابراین منظور از داوری یعنی حکمیت و از نظر حقوقی و قواعد دادرسی مدنی به معنی فصل خصومت توسط غیر قاضی و بدون رعایت تشریفات رسمی رسیدگی است به بیان دیگر، داوری عبارت است از:
“رفع اختلاف فی مابین اصحاب دعوی از طریق واگذاری آن به حکمیت اشخاصی که طرفین دعوی آنها را به تراضی خود انتخاب میکنند.”
در میان مجموعه قوانین کشور از گذشته های دور موضوع داوری دارای اهمیت خاصی بوده است و در ماده ۶ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب ۷۳ اصطلاح قاضی تحکیم بکار برده است. منظور از قاضی تحکیم کسی است که رضایت دارد تا از جانب شخص یا اشخاص در دعوا یا دعاوی معین که او در آن دخالت دارد داوریی کند. امروزه در خصوص داوری داخلی قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۷۹ حاکمیت دارد و شامل ۴۸ ماده و ۶ تبصره یعنی از ماده ۴۵۴ الی ۵۰۱۱ است.
قوانین داوری در ایران
قوانین داوری در ایران در ماده های 454، 456، 457 و 458 قانون آئین دادرسی مدنی در خصوص روند و شرایط داوری تعریف شده اند تا افراد حقیقی و حقوقی از شرایط و حق حقوق خود و قوانین وضع شده در خصوص داوری، به طور کامل آگاه باشند. قوانین ذکر شده به شرح زیر میباشند:
“ماده ۴۵۴ ـ کلیه اشخاصی که اهلیت اقامه دعوا دارند می توانند با تراضی یکدیگر منازعه و اختلاف خود را خواه در دادگاه ها طرح شده یا نشده باشد و درصورت طرح در هر مرحله ای از رسیدگی باشد، به داوری یک یا چند نفر ارجاع دهند .”
“ماده ۴۵۶ ـ درمورد معاملات و قراردادهای واقع بین اتباع ایرانی و خارجی ، تا زمانی که اختلافی ایجادنشده است، طرف ایرانی نمی تواند به نحوی از انحاء ملتزم شود که درصورت بروزاختلاف حل آن را به داور یا داوران یا هیاتی ارجاع نماید که آنان دارای همان تابعیتی باشند که طرف معامله دارد. هر معامله و قراردادی که مخالف این منع قانونی باشد درقسمتی که مخالفت دارد، باطل و بلااثر خواهد بود .”
“ماده ۴۵۷ ـ ارجاع دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی به داوری پس از تصویب هیات وزیران و اطلاع مجلس شورای اسلامی صورت می گیرد. در مواردی که طرف دعوا خارجی و یا موضوع دعوا از موضوعاتی باشد که قانون آن را مهم تشخیص داده، تصویب مجلس شورای اسلامی نیز ضروری است.”
“ماده ۴۵۸ ـ در هر مورد که داور تعیین میشود باید موضوع و مدت داوری و نیز مشخصات طرفین و داور یا داوران به طوری که رافع اشتباه باشد تعیین گردد. درصورتی که تعیین داور بعد ازبروز اختلاف باشد، موضوع اختلاف که به داوری ارجاع شده باید بطور روشن مشخص و مراتب به داوران ابلاغ شود .
تبصره ـ قراردادهای داوری که قبل از اجرای این قانون تنظیم شده اند با رعایت اصل (۱۳۹) قانون اساسی تابع مقررات زمان تنظیم می باشد.”
جهت دریافت مشاوره حقوقی با وکیل داوری، میتوانید با گروه حقوقی پرشیا در تماس باشید:
تلفن : 26852793-021 / همراه : 09122714725 آتش پیکر
داوری در قرارداد
داوری در قرارداد که توسط وکیل داوری انجام میشود به دو صورت زیر میباشد:
۱-به صورت قرارداد جداگانه
۲-به صورت شرط ضمن عقد
در هر دو صورت فوق،قرارداد داوری ،الزام آور است و طرفین قرارداد ملزم اند بر طبق آن عمل کنند.
داوری، واگذاری حل اختلاف است نسبت به اختلاف ایجاد شده ،به یک داور یا داوران منتخب طرفین البته می توان این تعیین داور را به ثالث هم سپرد. به طور کلی ، داوری ، رسیدگی به اختلاف طرفین خارج از دادگاه توسط داور منتخب است.در ادامه با ویژگی های وکیل داوری و لزوم وکیل داوری در تنظیم قرارداد آشنا میشوید.
زمانی که طرفین با رضایت خود یک شخص ثالث را به عنوان داور انتخاب کنند تا با علم و آگاهی و از همه مهم تر بی طرفی که نسبت به موضوع دارد، در مورد مشکل و ارائه راه حل اظهار نظر کند، به شخص سوم که غالبا وکیل میباشد وکیل مرضی الطرفین گفته میشود؛ مرضی الطرفین به معنی رضایت طرفین در اظهار نظر وی میباشد؛ برای آشنا شدن با نحوه انتخاب و ویژگی های داور مرضی الطرفین میتوانید به صفحه داور مرضی الطرفین مراجعه کنید.
چند نکته در خصوص داوری در قراردادها :
۱-گاهی در قرارداد،پیش بینی شده است که هر کدام از دو طرف قرارداد یک داور اختصاصی معرفی کند و مشترکا هم برای هر دو ، یک داور داشته باشند.در این صورت ، اگر طرفین در تعیین داور مشترک توافق نکنند ،باید با ارسال اظهارنامه و اعلام موعد 10 روزه برای طرف مقابل برای تعیین و معرفی داور ،اقدام شود.
۲-طرفین می توانند با توافق کتبی ،داوری را کان لم یکن اعلام کنند.
۳-فوت یکی از طرفین ،موجب زوال داوری خواهد شد اما فوت داور به موجب زوال داوری نخواهد بود اگر داور فوت کند و طرفین به داور دیگری توافق نکنند . باید برای تعیین داور جانشین به دادگاه مراجعه شود .
۴-داور همانند قاضی رسیدگی می کند .
۵-دادخواست ابطال رای داور ،باید ظرف بیست روز از ابلاغ رای داوری صورت گیرد.
۶-در مواردی که طرفین در قرارداد نحوه ی ابلاغ رای داور را مشخص نکرده باشند ابلاغ رای داور از طریق دادگاه صورت خواهد گرفت،یعنی داور باید از دادگاه تقاضای ابلاغ رای کند.
ابطال رای داوری توسط وکیل ابطال رای
وکیل ابطال رای همان وکیل حقوقی است؛ که تحت عنوان وکیل داوری برای اجرای عدالت و جلوگیری از مشکلات مابین طرفین، قرار میگیرد. بهترین وکیل داوری باید به صورت کاملا بیطرف، مابین دو طرف عدالت را رعایت کند و با رای خود عدالت را رعایت کند. وکیل داور در مواردی که مابین طرفین اختلاف بوجود آمده باشد و یا دوطرف در زمان توافقات و امضای تعهدات و وضع قرارداد هستند انجام میشود. وجود وکیل به عنوان داور هم برای داوری بین طرفین هم در زمان ابطال رای داوری تحت عنوان اعتراض به حکم داوری صادر شده میباشد.
این اعتراض در شرایط مختلفی امکان پذیر است؛ به عنوان مثال زمانی که داوری بر عهده دادگاه بوده و رای صادر شده توسط قاضی، از نظر قانونی عادلانه و درست نبوده که در این شرایط افراد با وکیل ابطال رای داوری اقدام به طرح شکایت و اعتراض میکنند. در مواردی که از طریق وکیل داوری اقدام به ابطال رای داور میشود؛ میتوان به دادگاه های بین المللی اشاره کرد.
چرا که احتمال دارد نظر دادگاه بین المللی که در آن تحت عنوان رای داوری حکم صادر شده، به صورت عادلانه نبوده و حکم قاضی به صورت عمد و یا غیر عمد به ناحق صادر شود. دلیل این امر میتواند نبود شناخت کافی قاضی از شرایط موجود باشد و یا نظر وی به صورت عمدی یک طرفه و به سود طرف مقابل باشد. با اثبات این شرایط از طریق بهترین وکیل داوری میتوانید برای ثبت دادخواست اقدام کنید.
شرایط داوری در حقوق ایران
- در صورت بروز اختلاف و نزاع، اشخاص تحت شرایط زیر میتوانند منازعه را به داوری ارجاع دهند:
- طرفین اهلیت اقامه دعوا را داشته باشند .
- طرفین بر ارجاع امر به داوری تراضی کنند؛ این دو مورد در ماده ۴۵۴ قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده است.
- حال باید گفت داور باید صفات قاضی را داشته باشد لذا طبق ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی مدنی، اشخاص زیر نمیتوانند به سمت داور معین شوند مگر با تراضی طرفین :
- کسانی که سن آنان کمتر از ۲۵ سال تمام باشند .
- کسانی که در دعوی یا اختلاف ذینفع باشند.
- کسانی که با یکی از اصحاب دعوی قرابت سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم داشته باشند .
- کسانی که خود یا همسرانشان وراث یکی از طرفین باشند.
- کسانی که قیم یا کفیل یا وکیل یا مباشر امور یکی از اصحاب دعوی هستند یا یکی از اصحاب دعوی مباشر امور آنان باشد.
- کسانی که با یکی از اصحاب دعوی یا با اشخاصی که قرابت نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم دارند، در گذشته یا حال دادرسی کیفری داشته باشند .
- کسانی که خود یا همسرانشان یا یکی از اقربای سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم او با یکی از اصحاب دعوی (اختلاف) یا زوجه یا یکی از اقربای نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم او دادرسی مدنی دارند .
- کارمندان دولت در حوزه مأموریتشان .
وکیل پایه یک دادگستری تحت عنوان وکیل داوری، در زمان معامله و یا تنظیم قرارداد حاضر شده و با بررسی شرایط از نظر قانونی و ارائه مشاوره حقوقی به طرفین در زمان تنظیم قرارداد و یا در زمان حل اختلاف طرفین معامله، باعث افزایش اعتبار و اعتماد مابین طرفین میشود که این اعتبار هم از نظر قانونی و اجرای عدالت و هم از نظر شرعی مورد قبول مراجع قانونی میباشد.
موارد ابطال رای داور
برای اقدام به ابطال رای توسط وکیل داوری باید یکسری از شرایط وجود داشته باشد که به استناد و اثبات آن ها تحت عنوان اعتراض به دادگاه مراجعه کرد. شرایطی که در ادامه توضیح داده میشوند حتما باید قابلیت اثبات داشته باشند؛ تا دادخواست تحت عنوان ابطال رای داور ،برای بازبینی و بررسی به مراجع قانونی ارائه شود. قبل از ارائه دادخواست و اعتراض ابتدا شرایط زیر را توسط وکیل داوری در پرونده بررسی شود؛ با وجود مطابقت آن با رای صادر شده در خصوص اجرای عدالت، نسبت به طرح دادخواست اقدام کرد.
شرایط ابطال رای داور به شرح زیر میباشند:
- رأي صادره مخالف با قوانين موجد حق باشد.
- داور نسبت به مطلبي كه موضوع داوري نبوده رأي صادر كرده است.
- داور خارج از حدود اختيار خود رأي صادر نموده باشد. در اين صورت فقط آن قسمت از رأي كه خارج از اختيارات داور است ابطال مي گردد.
- رأي داور پس از انقضاي مدت داوري صادر و تسليم شده باشد.
- رأي داور با آنچه در دفتر املاك يا بين اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمي ثبت شده و داراي اعتبار قانوني است مخالف باشد.
- رأي به وسيله داوراني صادر شده كه مجاز به صدور رأي نبوده اند.
- قرارداد رجوع به داوري بي اعتبار بوده باشد.
بنابراین رای داور با عارض شدن یکی از علل مقرر در این ماده قابل ابطال خواهد بود. و اعتراض از طریق وکیل داوری برای پیگیری و بررسی وارد میباشد.
آیا همه دعاوی قابل ارجاع به داوری است؟
برخی از دعاوی هستند که قابل ارجاع به داوری نیستند؛ که مقنن این استثنائات را در ماده ۴۷۸ قانون آیین دادرسی مدنی احصا کرده است. بر اساس این ماده، «هرگاه ضمن رسیدگی مسایلی کشف شود که مربوط به وقوع جرمی باشد و در رای داور موثر بوده و تفکیک جهات مدنی از جزایی ممکن نباشد و نیز در صورتی که دعوی مربوط به نکاح یا طلاق یا نسب بوده و رفع اختلاف در امری که رجوع به داوری شده است، متوقف بر رسیدگی به اصل نکاح یا طلاق یا نسب باشد، رسیدگی داوران تا صدور حکم نهایی از دادگاه صلاحیت دار نسبت به امر جزایی یا نکاح یا طلاق یا نسب متوقف میشود.»
جهت دریافت مشاوره حقوقی با وکیل داوری، میتوانید با گروه حقوقی پرشیا در تماس باشید:
تلفن : 26852793-021 / همراه : 09122714725 آتش پیکر
انواع داوری به بیان وکیل ابطال رای داوری
انواع داوری از زبان وکیل متخصص داوری به دو دسته داوری اختیاری و داوری اجباری تقسیم میشود، این تقسیم بندی با توجه به موضوع مشکل و حساسیت آن از نظر قانونی تعیین میشود در ادامه با ویژگی های انواع داوری آشنا میشوید.
- داوری اختیاری:زمانیکه ما قراردادی منعقد کنیم می توانیم در لابه لای بندهای قرارداد به این نکته اشاره نماییم که در صورت بروز اختلاف، آنرا از طریق داور یا داوران منتخب حل و فصل کنیم و یا اینکه ضمن یک توافقنامه داوری یا قرارداد جداگانه توافق کنیم حل اختلاف خویش را از طریق داوری نماییم. در اینصورت، در هنگام انعقاد قرارداد ذکر نکاتی مانند مواردیکه به داوری ارجاع می شود، مشخصات داور یا داوران بطوریکه هر گونه ابهامی را در این زمینه مرتفع سازد و همچنین تعداد داوران در صورتت تعدد داور در حل اختلاف الزامیست، بهتر است که تعداد آنها را سه نفر یا از عدد فردی استفاده شود تا مشکلی در تصمیم گیری بوجود نیاید.
گاهی اوقات طرفین طی توافقنامه داوری یا قرارداد جداگانه شخص معتمدی را انتخاب و وظیفه تعیین داور را به ایشان محول می کنند. این شخص ممکن است شخص حقیقی و یا حقوقی (شرکت یا سازمانی) باشد شخص ثالث که وظیفه اش تعیین داور است باید تمامی شرایطی را که طرفین در توافقنامه داوری برای تعیین داور مقرر داشته اند، رعایت کند و مقررات مربوط به ممنوعیت از داوری مذکور در قانون آئین دادرسی مدنی را مورد توجه قرار دهد.
- داوری اجباری:در برخی از موارد دادگاه حل یک مسئله را با توجه به اوضاع و احوال آن از طریق داوری به مصلحت می بیند و موضوع را برای حل اختلاف به داوری ارجاع می دهد این مورد را داوری اجباری می گویند چرا که طرفین دعوا در این امر هیچ نقشی ندارند این نوع داوری فقط در موردیکه قانونگذار مشخص کرده است مورد استفاده می شود.
ارجاع امر به داوری نسبت به رسیدگی در دادگاه دارای امتیازاتی است از جمله اینکه طرفین قاضی رسیدگی کننده به دعوای خود را انتخاب می نمایند در نتیجه پذیرش رای صادره برایشان آسان تر خواهد بود هرچند که به ضرر یکی از آنان باشد در صورتیکه در رسیدگی قضایی در دادگاه ها این امکان وجود ندارد. علاوه بر این وکیل داوری می کوشد تا اصحاب دعوا را به یکدیگر نزدیک سازد و این امر موجب نزدیکی و حسن تفاهم نسبی طرفین می شود.
قواعد تعیین داور
بر اساس باب هفتم قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379، طرفین قرارداد، میتوانند هنگام عقد قرارداد، بعد از عقد قرارداد، هنگام بروز اختلاف، بعد از طرح پرونده در دادگاه، موضوع اختلاف را به داور یا داوران مرضی الطرفین ارجاع نمایند. در فرآیند انتخاب وکیل داوری یا دیگر داوران، می توان انتخاب داور را به عهده شخص ثالث اعم از حقیقی یا حقوقی یا دادگاه قرار داد. ترافعاتی که در روند تعیین داور ممکن است به وجود بیابد، در داوری های داخلی، به شرح زیر پیشبینی و رفع اختلاف شده است:
- استنکاف از معرفی داور و یا عدم توافق در تعیین داور مرضی الطرفین: اگر طرفین قرارداد در قرارداد ارجاع به داوری یا موافقتنامه داوری، داور یا داوران خود را معرفی نکرده باشند، و یا در مواقع بروز اختلاف نتوانند یا نخواهند که داور اختصاصی خود را معرفی نمایند، و همچنین مشخص نمودن داور یا هیات داوری به دادگاه نیز سپرده نشده باشد، یکی از طرفین قرارداد میتواند پس از تعیین داور اختصاصی خود، با ارسال اظهارنامه قانونی و رسمی، با معرفی داور خود، از طرف مستنکف، بخواهد که داور خود را معرفی نماید. مهلت پاسخگویی به اظهارنامه ارسالی جهت تعیین داور، ده روز پس از ابلاغ می باشد که طرف مقابل را مکلف به معرفی داور خود و تراضی در تعیین داور سوم یا سر داور مینماید. اگر تا انقضای مهلت یاد شده، اقدامی نشود، ذینفع حسب مورد برای درخواست تعیین داور به دادگاه مراجعه مینماید.
- امتناع شخص ثالث از تعیین داور: در مواردی که شخص ثالثی اختیار انتخاب داور را بر اساس توافق طرفین، دارد و از تعیین داور امتناع نماید و یا تعیین داور از سوی وی امکانپذیر نباشد، هر کدام از طرفین موافقتنامه داوری میتوانند با معرفی داور مورد نظر خود،(وکیل داوری) و ارسال اظهارنامه معرفی داور، به طرف مقابل ده روز فرصت دهد تا نسبت به معرفی داور اقدام نماید. در صورت عدم اقدام مانند بند قبلی، می توان درخواست تعیین داور را به دادگاه صالح تقدیم نمود. این قاعده در مواردی که حل اختلاف به داوری یک نفره ارجاع شود و طرفین نتوانند به داوری مرضی الطرفین دست یابند یا فوت و استعفای داور و عدم امکان تراضی بر داور مرضی الطرفین نیز قابل اعمال است.
- امتناع داور تعیینی از انجام داوری: اگر طرفین به داوری شخص معینی تراضی کرده باشند و داور تعیینی نخواهد یا نتواند انجام داوری کند، و طرفین نیز بر داوری شخص دیگری به توافق نرسند، حل اختلاف در صلاحیت دادگاه خواهد بود.
- عدم تعیین تعداد داوران: اگر در موافقتنامه داوری یا قرارداد داوری تعداد داوران مشخص نشده باشد، هر یک از طرفین میتوانند داور اختصاصی خود را معرفی نموده و یک نفر را با تراضی به عنوان سر داور تعیین نمایند. در صورت بروز اختلاف مانند بند اول عمل میشود.
داوری در طلاق چگونه است؟
عدم توجه زوجین به تکالیفی که در مقابل همسر خود دارند و یا وجود سایر مشکلات مانند بیکاری ،اعتیاد و… گاهی موجب بروز اختلافات جدی در روابط آنها می گردد؛ که عدم رفع این مشکلات در نهایت موجب جدایی و طلاق می شود در نتیجه لازم است که در خصوص اختلافات جزئی چارهجویی نموده و از بروز اختلافات عمیق و اساسی جلوگیری کرد.
از اینجاست که احساس نیاز به بهره گیری از تجربه ها و آگاهی های افرادی میشود که در این راه راهنما و مشکل گشای زوجین باشند اسلام این افراد را با عنوان حکم خطاب میکند و در حقوق ایران این افراد به عنوان داور شناخته شدهاند.
همانطور که در صفحه وکیل طلاق توافقی در خصوص ویژگی ها و شرایط طلاق توافقی زوجین به صورت کامل پرداختیم؛ با لزوم وجود وکیل در تصمیم گیری های مهم آشنا شدید. وجود وکیل ابطال رای در کنار زوجین باعث ایجاد عدالت، و آشنا شدن طرفین طلاق با شرایط و تعهدات خود میشود. وکیل داوری به عنوان فرد ثالث و خنثی بدون در نظر گرفتن منفعت خود و یا تصمیمات یک طرفه به زوجین در تسریع روند طلاق و رویه دادگاه کمک بسیاری میکند.
حال در طرف مقابل ممکن است داوری بر عهده دادگاه باشد و طلاق طرفین به صورت توافقی نبوده در این شرایط طرفین در کنار وکلای خود در دادگاه حضور پیدا میکنند؛ تا قاضی با توجه به شرایط موجود و تعهداتی که زوجین به صورت قانونی و یا به صورت توافقی در زمان ازدواج با یکدیگر به صورت کتبی انجام داده اند. مورد داوری قرار بگیرند.
در این شرایط وکلای طرفین با در نظر گرفتن منافع و البته حقوق قانونی آن ها در شرایط طلاق، میتوانند به حکم قاضی اعتراض کنند و یا در مرحله بعد از قضاوت داور به طرح دادخواست تحت عنوان ابطال رای داور اقدام کنند.
مطابق با ماده 454 قانون آئین دادرسی مدنی در خصوص داوری:
كليه اشخاصي كه اهليت اقامه دعوا دارند مي توانند با تراضي يكديگر منازعه و اختلاف خود را خواه در دادگاه ها طرح شده يا نشده باشد و در صورت طرح در هر مرحله اي از رسيدگي باشد، به داوري يك يا چند نفر ارجاع دهند.
داوری در اختلافات دریایی
عموما رفع اختلافات دریایی با توجه بر عدم تخصص طرفین به داوری در اختلافات دریایی محول میگردد و اخیرا داوری در اختلافات دریایی به اتاق داوری تاسیس شده کشتیرانی جمهوری اسلامی محول میگردد و با نظر بر اینکه نتیجه داوری در اختلافات دریایی دارای ضمانت اجرا میباشد؛ بسیار حایز اهمیت است که در کنار یک وکیل حقوقی متخصص در امر حقوق دریایی که تحت عنوان وکیل داوری تجربه کافی داشته باشد؛ از خود دفاع نمایید. بدیهی ست دفتر وکالت محمد مهدی آتش پیکر آماده داوری در اختلافات دریایی شما در مراحل داوری دریایی میباشد. برای ابطال رای داور میتوانید از طریق وکلای باتجربه گروه حقوقی پرشیا اقدام کنید.
در ابتدا بازرگانان در هر اختلافی با مذاکره و تفاهم مشکلات قراردادی خود را حل و فصل می نمودند ولی با توجه به ملیت های مختلف بازرگانان و منافع و سیاست های گوناگون کشورها و عدم تفاهم در همه زمینه های اختلافی و عدم کارایی شیوه های سنتی حل و فصل اختلافات از جمله صلح و سازش یا میانجی گری به فکر ایجاد شیوه داوری در اختلافات دریایی افتادند؛ تا مسائل قراردادی خود را از طریق تعیین داور و داوری فیصله دهند. بنابراین پس از وقوع هرنوع اختلافی طرفین با تعیین داور خود و شرایط داوری در اختلافات دریایی از جمله زبان داوری، قانون حاکم و محل داوری در اختلافات دریایی به حل و فصل اختلافات خود می پرداختند.
امروزه دیگر نوشتن شرایط داوری در اختلافات دریایی در هر قرارداد شیوه ای منسوخ است؛ زیرا با تکامل داوری های موردی مراجع تخصصی داوری در اختلافات دریایی به وجود آمده اند که بر اساس قوانین مشخص و شروط داوری استاندارد به موارد اختلافی رسیدگی می نمایند. شروط داوری در اختلافات دریایی یا در متن قرارداد به صورت شرط مستقل ذکر می گردد یا به صورت توافقنامه جداگانه نوشته می شود یا در قرارداد به مرجع داوری خاصی ارجاع می گردد.
برای آشنا شدن با حقوق دریایی و قوانین وضع شده که به صورت بین المللی وجود دارد و همه ی کشور ها موظف به رعایت آن هستند میتوانید به صفحه ی وکیل حقوق دریایی مراجعه کنید.
وکیل ابطال رای داور
وکیل ابطال رای داور باید با بررسی شرایط موجود پرونده، قوانین حاضر و رای داور که صادر شده اقدام به طرح دادخواست در قالب ابطال رای داور به مراجع قانونی کند. مواردی که تحت عنوان اقدام به ابطال رای میشود در موارد بالا اشاره شد ولی این توضیحات که به صورت قانونی و کلی گفته شده اندغ دارای جزئیات زیادی هستند که برای شناخت آنها باید از وکیل حقوقی تحت عنوان وکیل ابطال رای داوری مشورت گرفت.
برای شناخت بهترین وکیل حقوقی(وکیل داوری) میتوانید با گروه حقوقی پرشیا در دفتر وکالت شمال تهران در ارتباط باشید. تا وکلای با تجربه ی ما با بررسی پرونده و شرایط موجود بهترین راهکار برای ادامه پرونده را به شما نشان دهند.
سوالات مهم
زمان اعتراض به رای داور در قانون چند روز پس از اعلام رای میباشد؟
طبق ماده490 قانون، اعتراض به رای داور توسط وکیل ابطال رای داور برای ایرانیان داخل کشور، تا 20 روز پس از اعلام راور میباشد و برای ایرانیانی که در خاج از کشور زندگی میکنند 2ماه پس از اعلام و ثبت رای داور میباشد.
اعتراض با داور خارج از مهلت تعیین شده امکان پذیر میباشد؟
قانون گذار در قانون492 قانون، اعتراض به رای صادر شده داور را در خارج از مهلت اعلام شده مردود دانسته است، این موضوع زمانی انجام میشود که فرد ثالث(داور) اعتبار قانونی داشته باشد و این سختگیری قانون گذار بیشتر در خصوص داوری دادگاه و یا قضات میباشد که دارای مرجعیت قانونی به نسبت دیگر داور ها دارد(وکلا، مراکز حل اختلاف، شورای حل اختلاف و…)
لذا در صورتی که مدارک لازم برای ابطال رای داوری در خصوص عدم اعتبار و صلاحیت شخص داور باشد، امکان طرح شکایت توسط وکیل داوری برای اثبات عدم صلاحیت وی و درنتیجه بطلان رای صادر شده باشد وجود خواهد داشت.
5 پاسخ
شورای حل اختلاف برای داوری کردن اعتبار داره یا حتما باید به وکیل و قاضی مراجعه کنم؟
و اینکه شورای حل اختلاف تا چه مشکلاتی رو اجازه داره برطرف کنه؟
سلام وقتتون بخیر
طبق قانون شوراهای حل اختلاف در روستا ها و یا شهرستان ها میتوانند مشکلاتی که از نظر مالی تا سقف20 ملیون تومان باشد را داوری و صدور رای کنند در صورتی که از این مبلغ بالا تر باشد باید از طریق وکیل اقدام به طرح دادخواست در صحن دادگاه کنید تا با حضور طرفین و یا موکلین طرفین، مشکلات توسط قاضی بررسی شوند
سلام
برای اینکه بخوام رای که یک وکیل یا شورای حل اختلاف و یا قاضی داده رو باطل کنم ویا اینکه دوباره به صحن دادگاه برای بررسی برگردونم باید چه کار هایی رو انجام بدم؟ آیا امکان پذیر است؟
سلام بخوام سوالاتم رو از وکیل داور صحبت کنم باید چیکار کنم؟
امکان صحبت کردن به صورت تلفنی یا آنلاین وجود داره یا حتما باید وقت بگیرم و حضوری برم به دفتر وکالت؟
سلام
امکان در خواست مشاوره حقوقی به صورت تلفنی و آنلاین با تیم گروه حقوقی پرشیا امکان پذیر است در مراحل ابتدای برای دریافت پاسخ سوالات خود نیازی به مراجعه حضوری نیست
میتوانید از طریق صفحه مشاوره حقوقی آنلاین در بخش منوی سایت و یا قسمت تماس با ما با وکلای پایه یک دادگستری ارتباط بگیرید.