Search
Close this search box.
حکم رابطه نامشروع

حکم رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی چیست؟

2/5 - (1 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

حکم رابطه نامشروع در اسلام و شرعیت ما در محدوده رابطه‌های تعریف شده قانونی تعیین می‌شود. در واقع اگر علقه زوجیت صورت نگرفته باشد، هرگونه روابط بین زن و مرد نامحرم به هم، دارای مجازات است. در تعریف علقه زوجیت این مطلب قابل ذکر است که مرد و زن یا به واسطه خواندن صیغه به هم محرم شده و یا با جاری شدن عقد به نکاح یکدیگر در خواهند آمد.

پس با توجه به مطلبی که بیان شد هرگونه اقداماتی از قبیل تقبیل (بوسیدن دو جنس مخالف)، مضاجعه (دو جنس مخالفی که هم بستر شوند)، لمس کردن همدیگر و…. از شئونات ما به دور بوده و مشمول مجازات خواهد بود.

شرایطی که برای آشنایی دو زوج در نظر گرفته شده باشد به هیچ وجه خلاف با قانون نیست، خصوصا اگر در جهت امری خیر باشد و فقط مواردی از قبیل نزدیکی‌کردن و لمس‌کردن یکدیگر شامل اجرای مجازات، خواهد بود.

ما در این مقاله سعی می‌کنیم شما را با انواع روابط نامشروع و مجازات در نظر گرفته شده برای آن، آشنا کنیم و درباره حکم رابطه نامشروع مطالب لازم را ارائه خواهیم داد. در زمینه چنین مسائلی می‌توانید از وکیل حقوقی یا وکیل کیفری، کمک بگیرید. گروه حقوقی پرشیا در دفتر وکالت شمال تهران با بهره ‌مندی از وکلای مجرب و ارائه مشاوره‌های حقوقی و خصوصی در هر زمینه‌ای حاضر به خدمت رسانی به مردم عزیز کشورمان هستند.

 

با ما همراه باشید

 

حکم رابطه نامشروع

حکم رابطه نامشروع

حکم رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی بر اساس اینکه چه نوع رابطه‌ای دون شانی انجام گرفته باشد متغییر است و برای هر کدام تعاریف و مجازاتی وجود دارد.

در قانون و ماده 632 این حکم‌ها تعیین شده است؛ در صورتی که زن و مردی بدون علقه زوجیت رابطه نامشروعی مرتکب شده باشند که با شئونات ما متضاد باشد، مثل تقبیل و مضاجعه که فرد باید در این صورت به 99 ضربه شلاق محکوم شود و در صورتی که این عمل با زور صورت گرفته باشد، فقط اجبار کننده شامل مجازاتی با 75 ضربه شلاق می‌شود.

رابطه نامشروع جزای عمومی دارد و مدعی عمومی آن، قاضی یا دادستان است که بدون شکایت شاکی نیز می‌تواند به این اعمال رسیدگی کند. در تعریف کلی قانونی رابطه به صورت نامشروع، روابطی را که فقط خلاصه به رابطه‌های فیزیکی نمی‌شوند نیز رابطه نامشروع به حساب می‌آیند. البته برای مشخص شدن حد و حدود دقیق این قوانین باید به کتاب دین مبین اسلام رجوع کرد تا فهمید چه نوع اعمالی را مورد نهی قرار داده و درباره آن هشدار می‌دهند؛ باید بدانید که برای روابط سطحی دختر و پسر که زمانی مجازات وجود داشت، امروزه محدویتی اعمال نخواهد شد.

 

انواع و اقسام روابط نامشروع چیست؟

  1. رابطه نامشروع دون زنا
  2. رابطه نامشروع زنا

 

رابطه نامشروع دون زنا

همانطور که گفتیم برا اساس ماده قانون 637 مجازات اسلامی، روابط فیزکی که منجر به مواقعه ( انجام رابطه جنسی) نشود، مثل دست دادن، بوسیدن و بغل کردن، رابطه به صورت نامشروع نامیده نمی‌شوند و حکم رابطه نامشروع برای آن‌ها غیر قابل اعمال است. توجه کنید که اعمال غیر لمسی مانند چشک زدن و یا خندیدن به شخصی حتی از روی هوا و هوس از موارد روابط نامشروع نیستند.

تمامی قوانین مجازاتی در زمینه روابط نامشروع از کتاب دین مبین اسلام برداشت شده است و چیزی را که در اسلام حرام می‌داند، باید انجام نشود؛ در غیر این صورت فرد مورد نظر مرتکب عمل منافی عفت جامعه و شرع شده است و می‌تواند مورد مجازات معین قرار گیرد.

 

رابطه نامشروع کشیده شده به زنا

روابط بین دو جنس مخالف که به رابطه جنسی کشیده شود، رابطه نامشروع منتج به زنا گفته می‌شود و برای فرد مرتکب عمل زنا با اشد مجازات، برخورد صورت خواهد گرفت.

 

انواع زنا

چند رابطه نامشروع کشیده شده به زنا

  • زنای محصنه
  • زنای غیر محصنه
  • تجاوز به عنف

 

زنای محصنه

زن و مردی که دارای تاهل باشند و شرایط انجام روابط جنسی با همسرشان فراهم باشد ولی با شخصی دیگر زنا کنند، زنای محصنه نامیده می‌شود. زنی که زنای محصنه کرده دارای مجازات 100 ضربه شلاق و حکم سنگسار خواهد بود و مردی که زنای محصنه کرده باشد دارای مجازات 100 ضربه شلاق و زدن موی سرش و تبیعد شدن از محل زندگی خود، خواهد بود.

 

زنای غیر محصنه

دو جنس مخالفی که همسرشان در قید حیات نیست و یا همسر آن‌ها به دلیل کسالت یا عذری قابل قبول، شرایط ارتباط جنسی را نداشته باشد، اگر با شخصی دیگر زنا کند، مرتکب زنای غیر محصنه شده است.

مجازات تعیین شده برای هر دو جنس یکسان بوده و هر کدام برای اولین دفعه محکوم به 100 ضربه شلاق خواهند شد و با انجام مجدد این عمل برای چهارمین دفعه، اعدام خواهند شد.

 

تجاوز به عنف

اجبارکردن فردی بدون خواست خود به انجام عمل جنسی، تجاوز یا زنای به عنف نامیده می‌شود و مجازات تعیین شده برای این عمل اعدام است.

حکم رابطه مذکور برای زنای به عنف، درباره دختره باکره این است که علاوه بر مجازات اعدام برای فرد مرتکب، پرداخت مبلغی به عنوان مهریه یا ارش البکاره در نظر گرفته خواهد شد. کسانی که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته باشند، از این حق برخوردار هستند که بر علیه تجاوز کننده یا کنندگان شکوائیه تنظیم کنند؛ با توجه به اینکه هیچ جزایی برای قربانی این عمل، صورت نخواهد گرفت.

شما با کمک گرفت از وکیل کیفری یا وکیل حقوقی، می‌توانید شکایت خود را بهتر پیش ببرید؛ گروه حقوقی پرشیا در زمینه این مسائل آماده خدمت‌گزاری به هم‌وطنان عزیز است.

 

در چه صورت حکم رابطه نامشروع قابل اجرا شدن است؟

  • شخص به عمل زنای خود اذعان کند
  • شاهدانی بی غرض و راستگو شهادت به این عمل بدهند (شهادت 4 یا 3 مرد حقگو و منصف و یا 2 زن منصف)
  • درک و دریافت قاضی به عمل زنا، مانند: نظر پزشک قانونی یا موارد دیگر
  • موجود بودن دلایل و مدارک مستند به این عمل؛ مانند فیلم، عکس و….

برای اجرایی شدن مجازات زنا از هر نوع آن باید موردی از مواردهای ذکر شده وجود داشته باشد؛ پس با یاوه‌گویی و یا حرف‌های بی‌سند و مدرک شخص یا اشخصای بی‌دین و غرض‌‌ورز، هیچ مجازاتی برای هیچکس صورت نخواهد گرفت.

قانون در این گونه موارد با جدیت تمام عمل کرده و اجازه نمی‌دهد که فردی، کسی را به دروغ متهم به این اعمال کند. اگر شما جزو کسانی هستید که این حکم ناروا برایتان صورت گرفته با کمک گرفتن از وکیل حقوقی یا وکیل کیفری از گروه حقوقی پرشیا می‌توانید از حق خود دفاع کنید.

 

روابط نامشروع

دیگر موارد روابط نامشروع

  • اعمالی مانند دون زنا
  • ملاسمه (لمس کردن یکدیگر)
  • مصافحه (بوسیدن وگرفتن دست همدیگر)
  • مقابله و مواجهه
  • بوسیدن با هوا و هوس
  • رعایت نکردن حجاب خانم‌ها در اجتماعات
  • ایجاد مراکز فساد و فحشا
  • گسترش دادن اعمال نامشروع و درآمد‌زایی از این راه
  • مسبب رواج فساد و فحشا در کشور
  • روسپی‌گری

مواردی که بر شمردیم جزو مواردی هستند که حکم رابطه نامشروع در رابطه با آن‌ها قابل اِعمال است و افرادی که چه زن و چه مرد مرتکب این اعمال دون شان شوند، به طور جدی مورد برخوردهای قانونی قرار خواهند گرفت تا از هرگونه ترویج اعمال نادرست در جامعه و کشور اسلامی ایران جلوگیری شود.

 

مراتب شکوائیه حقوقی، کیفری

  • اقدام خود شخص یا استفاده از یک وکیل کیفری یا وکیل حقوقی
  • حضور مستمر و مداومت داشتن برای ارائه شکایت خود به دادگاه، با همراه داشتن مدارک شناسایی لازم
  • نشان دادن و معرفی شاهد راستگو و عادل
  • ارائه مدارک قابل استنادی مانند فیلم و عکس و…

انجام شکایات لازم برای این اعمال دون‌شان را می‎توان با مراجعه به دادگاه خانواده به شکل حقوقی، یا با مراجعه به دادسرا به شکل کیفری انجام داد تا حکم رابطه نامشروع در مورد آن‌ها انجام گیرد. دادسرای ارشاد در تهران بزرگ برای این شکوائیه‌ها در نظر گرفته شده است، اما در سایر استان‌ها و شهرستان‌ها از طریق دادسرا، این مسائل قابل دفاع است.

 

رسیدگی به حکم رابطه نامشروع

برای رسیدگی به موضوع زنا و لواط دادگاه کیفری یک، صلاحیت اجرایی شدن این حکم و بررسی چنین شکایاتی را دارد. دادگاه کیفری دو، صلاحیت رسیدگی و اجرایی کردن حکم رابطه نامشروع، چون تفخیذ ارتباط گرفتن دو مرد با هم البته نه در حد لواط، قوادی (نقش واسطه داشتن در عملی غیر مشروع)، مساحقه ( ارتباط داشتن دو زن با هم) و مساله همجنس‌گرایی.

دادگاه‌ کیفری نامبرده شده وظیفه دارد در اسرع وقت به چنین شکایاتی رسیدگی کرده و با دقت شکایت صورت گرفته را مورد بررسی قرار دهد.

 

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل سعی کردیم که به بررسی حکم رابطه نامشروع پرداخته و انواع رابطه نامشروع را بیان کنیم؛ همچنین تمامی موارد مربوط به مسائل روابط مشروع را عرضه کردیم تا شما با قانون مجازات اسلامی و حکم رابطه نامشروع در این زمینه آشنا شوید که اگر علیه شما شکایت ناروایی صورت گرفته شده باشد یا مورد تعرض قرار گرفته باشید، بتوانید از حقوق خود دفاع کنید.

با استخدام وکیل کیفری یا وکیل حقوقی مجرب می‌توانید نتیجه بهتری برای پیگیری شکایت این‌چنینی خود دریافت کنید و کارهای حقوقی خود را بهتر پیش ببرید.

گروه حقوقی پرشیا با بهره‌مندی از مجموعه‌ای از وکلای مجرب و ارائه مشاوره‌های حقوقی و خصوصی به صورت حضوری و اینترنتی حاضر به خدمت‌رسانی به هموطنان عزیز است؛ فقط کافی است با برقراری تماس با شماره‌های؛ تلفن: 26852793-021 و همراه: 09122714725 آتش پیکر، از خدمات آن‌ها بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121406834

10دقیقه مشاوره حقوقی رایگان!