Search
Close this search box.
وکیل بانکی

وکیل بانکی کیست و چه وظایفی دارد؟

امتیاز دهید post
آنچه در این مطلب می‌خوانید

با توجه به کارایی بانک‌ها در زندگی مردم و کسب درآمدشان، شرایط یک ارتباط دوجانبه سودمند برای دو طرف ایجاد شده است و انجام اقدامات بانکی، خصوصا در موارد دشوار و پیچیده نیازمند فرد متخصص و مطلع در این زمینه است؛ پس وکیل بانکی کسی است که بر همه وجوه دعاوی بانکی آشنایی و شناخت کافی داشته و از تخصص و تجربه لازم برای دفاع از حقوق موکل‌ خود، از بانک‌ها در محاکم قضایی نیز برخوردار باشد.

بسیاری از مردم عادی و شرکت‌های دولتی و خصوصی، تجار و… به طریق گوناگونی با بانک‌ها سر وکار دارند، از جمله سرمایه‌گذاری‌های عظیم، استفاده از تسهیلات بانکی و دریافت وام‌های کلان و…. ، پس با توجه به این ارتباطات گسترده و پیچیده که بین این افراد، مراکز و بانک‌ها، برخوردهایی ممکن است به وجود بیاید و مشکلات حقوقی برای آن‌ها مطرح شود که نیاز به بررسی و تدبیر اندیشی یک وکیل متخصص بانکی در این موارد خودنمایی می‌کند.

در این مقاله به وظایف وکیل بانکی خواهیم پرداخت و این مطلب را بیان خواهیم کرد که در چه دعاوی بانکی چنین وکیلی می‌تواند به موکل خود که دچار مشکل در این‌گونه موارد شده است کمک کند و اینکه وکیل متخصص بانکی چگونه به پرونده‌های موکل خود رسیدگی خواهد کرد؟

گروه حقوقی پرشیا در دفتر وکالت شمال تهران با برخورداری از وکلای متخصص از جمله وکیل بانکی، حاضر به ارائه خدمات به اشخاص حقیقی و حقوقی است که جهت سهولت انجام کارهای بانکی خود انجام می‌دهند و افراد می‌توانند از این گروه کمک بگیرند. همچنین شما می‌توانید از خدمات مشاوره‌های حقوقی و خصوصی این گروه به صورت حضوری و اینترنتی درباره مسائل بانکی خود نیز بهره ببرید.

 

با ما همراه باشید

 

وظایف وکیل بانکی

وظایف وکیل بانکی

قانون و مقررات امورات مربوط به معاملات، دریافت وام‌های کلان بانکی و پیچیده‌تر شدن کارهای مرتبط بانکی نیاز و ضرورت استفاده از وکیل متخصص بانکی را ملزم می‌کند. وکیل بانکی از شاخه‌های وکیل تجاری است؛ زیرا محوریت کار بانک‌ها برای رسیدگی به سند و مدارک تجاری بوده و انجام تسهیلات برای عموم، بسترکار و اشتغال‌زایی و کسب درآمد بیشتر را فراهم می‌کند.

وکیل  متخصص بانکی با تخصصی که در زمینه کاری خودش دارد به همه این امور و مقررات پیچیده مسلط بوده و این توانایی را دارد که مدافع حقوق اشخاص و تجار از بانک در مراجع قضایی باشد. دشوارتر شدن قواعد بانکی و شرایط آن‌ها، عدم آشنایی کامل افراد با قوانین شکل گرفته شده و به موجب آن در نظر گرفتن خسارت‌ها و غرامت‌های سنگین، از مسائلی است که مسئولیت و وظیفه وکیل بانکی را محرز می‌کند.

به طور معمول رسیدگی به پرونده‌های موکلان در بانک‌ها، در جهت اخذ تسیهلات مابه‌ازای سند ملکی بوده است که از جمله شامل خطاهای محاسباتی در تعیین مبلغ جریمه‌ها برای دیرکردهای (تاخیر تادیه) بانکی است. دعاوی برای باطل کردن انواع ضمایم قراردادی، ارائه سند معتبر برای رسیدگی برای تصفیه وام‌ها، مبادلات ارزی و انواع دعاوی مربوط به مزایده‌ها و… است.

با توجه به ماده 23 قانون برای بهتر شدن استمرار شرایط کار و بار افراد جامعه، بانک مرکزی موظف شده است که در جهت کسب رضایت و رعایت انصاف در وکالتنامه‌های بانکی و ارائه فرم‌های مشابه برای انجام کارهای بانکی، مسئول بانک برای این تسهیلات موظف است که به وام‌گیرندگان یا ضمانت‌کننده‌های آن‌ها یک نمونه از قراردادهای منعقد شده را عرضه کند. توجه کنید در صورتی که بانک از دادن چنین فرمی ممانعت به عمل آورد، می‌توان با بانک مربوطه برخورد کرد.

 

دعاوی بانکی چند دسته است؟

اغلب دعاوی بانکی که برای انجام آن‌ها احتیاج به استخدام وکیل بانکی است را به طور اجمالی بیان خواهیم کرد:

  • تقاضا برای درخواست وجه نقد، صدور دسته چک، سفته و براتی که بانک برای افراد یا موسسه‌ها طرح می‌کند.
  • درخواست ضمانت برای اینکه بانک به مسئولیت‌های خود عمل کند، در برابر افراد حقیقی و مطرح کردن دادخواست برای افراد، مبنی بر درخواست سند رهن که جهت اخذ وام که در گرو بانک است.
  • تقاضای دریافت حکم اجرایی برای اسناد رهنی که افراد برای ضمانت اخذ وام‌های بانکی گرو گذاشته‌اند.
  • عرضه مطالبه برای به فروش گذاشتن ملکی که به عنوان وثیقه درگرو بانک است؛ برای جذب خریدار.
  • تقاضای منتقل کردن امورات اجرایی توسط عملیات ثبت برای بانکی که از شخص طلب دارد.
  • ارائه دعوی بانک برای افراد گوناگون برای وارد کردن دعوی ثالث (شخصی جدای از دو سمت دعوا) یا دعوی که متقابل است.
  • معترض شدن شخص ثالث به نظر صورت گرفته در مورد ملک رهن بانک در محاکم حقوقی و کیفری.
  • طرح دعوی به ضمانت‌های انجام شده و یا ارزش‌های اسنادی.
  • در اموراتی که تاخیر تادیه صورت گرفته باشد، از سمت وام گیرنده یا کسانی که تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند تا بانک قادر باشد به مالکیت درباره ملک ضمانت شده بپردازد.
  • ضمانت کننده هر چند که طرف سود برده از دریافت تسهیلات نبوده ولی چون ضامن شده است، در برابر تسهیلات صورت گرفته مسئول است. این شخص می‌تواند درباره سود اضافه انجام گرفته و تصویب شده بانک مرکزی در نظرات آن‌ها به شماره 794 در تاریخ 21/5/99 دیوان عالی کشور تقاضای رد سود اضافه کند و با توجه به تاییدهای آن و باز پس‌گیری اضافات کسب شده از خودش را اعلام کند.

 

دیگر دعاوی قابل طرح در احقاق حقوق بانکی

از مهم‌ترین دیگر دعاوی قابل دفاع و مطرح شدن حقوق بانکی، دعاوی برای فسخ کردن قراردادهای بانکی است؛نمونه موارد این دعاوی، از زبان وکیل بانکی موارد زیرمی باشند که به عنوان دلایل این دعاوی می‌توان اشاره کرد:

  • فسخ قرارداد اجاره به شرط مالکیت
  • فسخ قرارداد برای فروش به صورت قسط‌ بندی شده
  • فسخ قرارداد برای مشارکت مدنی
  • فسخ قرارداد معامله مشترک شکل گرفته
  • همچنین فسخ شروط ضمن عقد در قراردادهای بانکی

باید متذکر شد که بسیاری از موارد فسخ قراردهای بانکی از قانون و مقررات مدنی و قوانین فقهی و شرعی متمرکز بر قرارداهایی بانکی صورت می‌گیرد.

 

مشورت گرفتن از وکیل بانکی

مشورت گرفتن از وکیل بانکی قبل و بعد از عقد قرارداد بانکی

در مواردی که شما به عنوان افراد حقیقی و حقوقی (موسسات و شرکت‌ها) با قواعد صورت گرفته شناخت و آشنایی کافی ندارید و یا از مقرارات بانک‌ها در موارد مختلف مطلع نیستید، قبل از منعقد کردن قرارداد خود با کمک گرفتن از وکیل بانکی می‌توانید به شکل بهتری کارهای خود را پیش ببرید.

سودی را که با توجه به کمک چنین وکیلی خواهید برد دوچندان می‌کنید و مانع سواستفاده کارمندان بانک از بی اطلاعی‌تان خواهید شد. گروه حقوقی پرشیا با گروهی از وکلای مجرب از جمله وکیل بانکی متخصص، حاضر به ارائه خدمات به شما است و همچنین شما می‌توانید برای انجام مشاوره‌های لازم، درباره مسائل بانکی متداولی که مطرح کردیم به این گروه مراجعه کرده و از تخصص‌های آن‌ها استفاده کنید.

با کمک گرفتن از وکیل متخصص بانکی می‌توانید از ضررهای سنگینی که ممکن است برای شما ایجاد شود جلوگیری کنید و منفعت بیشتری ببرید. همچنین در برابر هرگونه از خساراتی که ممکن است در اثر کم‌کاری‌ها کارکنان بانک برای شما مشکل ایجاد کند با کمک گرفتن از وکیل مذکور علیه بانک‌های دولتی و چه خصوصی اقدام کنید.

حتی بعد از انجام قراردهای‌های بانکی صورت گرفته استفاده از وکیل بانکی بسیارکمک کننده است؛ زیرا به کمک وکیل مربوطه می‌توانید از تخفیفات و تسهیلات به سود خود با خبر شده و از آن‌ها استفاده ببرید.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به وظایف کامل وکیل بانکی بپردازیم و چگونگی کارایی مثبت و مفید وکیل متخصص بانکی را هم مطرح کردیم. برای پیدا کردن وکیل خوب بانکی، شما می‌توانید از بانک‌ کمک گرفته یا از افراد و موسسات فعال در این زمینه اطلاع کسب کنید.

وکیل خوب بانکی برای مطالبه حقوق افراد از بانک در مراجع قضایی، دادخواست ارائه کرده و  برای رسیدگی به پرونده‌های بانکی موکل خود جهت بررسی آن‌ها انجام وظیفه می‌کند. استفاده از وکیل مجرب بانکی کمک خواهد کرد که شما بتوانید از ضررهای جبران‌ناپذیر خود جلوگیری کرده و منفعت بیشتری از تسهیلات انجام گرفته ببرید.

گروه حقوقی پرشیا با مجموعه‌ای از وکلای مجرب در جهت انجام هر چه بهتر کارهای حقوقی شما، از جمله وکیل بانکی به شما کمک خواهد کرد؛ همچنین این گروه مشاوره‌های لازم حقوقی و خصوصی را به شما ارائه خواهد داد. برای دریافت مشاوره‌های تلفنی این گروه حقوقی با برقراری تماس با شماره‌های تلفن: 26852793-021 / همراه: 09122714725 آتش‌پیکر، تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121406834

10دقیقه مشاوره حقوقی رایگان!