اثبات مالکیت

اثبات مالکیت چگونه انجام می‌شود؟

5/5 - (1 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

اثبات مالکیت: پرداختن به مبحث اثبات مالکیت که یکی از رایج‌ترین دعاوی ملکی است از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد. مالکیت به ارتباطی که یک فرد با یک مال یا ملک دارد گفته می‌شود؛ با توجه به این گفته، وقتی شخصی مالک ملک یا اموالی باشد، هیچکس حق دست درازی و تعرض به آن اموال را ندارد و شخص به عنوان مالک این اختیار را دارد که از دارایی مربوط به خودش هر طور که خواست بهره ببرد.

ما در این مقاله سعی داریم به موضوع اثبات مالکیت بپردازیم، توضیح دهیم اثبات کردن مالکیت چیست و چگونه یک فرد مالکیت خود را به اثبات می‌رساند؟ طریقه به اثبات رساندن مالکیت خود به چه صورت است؟ و همچنین دعاوی شکل‌گرفته بر سر این موضوع را برای شما بیان خواهیم کرد.

با توجه به اینکه به اثبات رساندن مالکیت یک بحث جدی و پر فراز و نشیب است، پیشنهاد موکد ما این است که از وکیل ملکی در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانید در احقاق حقوق خود به درستی اقدام کنید و کارهای ملکی خود را به شکل بهتری پیش ببرید.

گروه حقوقی پرشیا در دفتر وکالت شمال تهران با بهره‌ مندی از وکلای مجرب، خصوصا وکیل ملکی در شهر تهران، حاضر به خدمت رسانی مردم عزیز است؛ همچنین این گروه مشاوره‌های حقوقی و خصوصی لازم را در تمام موارد ملکی به شما ارائه خواهد داد.

 

با ما همراه باشید

 

مالکیت به چه صورت قابل اثبات است؟

مالکیت به چه صورت قابل اثبات است؟

متداول‌ترین و اساسی‌ترین راه‌های اثبات مالکیت داشتن سند است و به طور قاطع این موضوع را ثابت می‌کند که شخص مالک دارایی‌های خود است. طبق قانون مدنی سندی که برای اثبات رساندن مالکیت تعیین می‌شود به صورت عادی و رسمی است که هر کدام از این اسناد دارای ارزش‌های خاص خودشان هستند.

بر اساس قانون مالکیت، سندی که از نوع رسمی باشد، در مقایسه با سند عادی معتبرتر شناخته شده و از ارزشمندی قانونی برخوردار است. هیچ گونه شبهه‌ای نمی‌توان در سند رسمی داشت و فقط تنها ایرادی که در سند رسمی ممکن است پیش بیاید، جعل کردن آن است.

برای پیگیری دعوای ملک خود در دادگاه، مکانی که ملک در آن بخش است، باید اقدام کرد. بررسی حکم مربوط به دعوای اثبات مالکیت به صورت شفاهی اعلام شده و احتیاجی به صادر کردن برگه قابل اجرا نیست، با تایید قطعی حکم خواهان، او مالک قانونی شناخته شده و حق استفاده از ملک را خواهد داشت.

اعتراض به ابلاغیه دادگاه بعد از گذشت 90 روز و 30 روز، با توجه به مواد 16 و 20 قانون ثبتی، قابل قبول نیست؛ در مواردی ابطال حکم انجام خواهد گرفت که برای اثبات مالکیت آگهی صورت نگرفته باشد. در این صورت موضوع اثبات مالکیت مورد بازبینی مجدد قرار گرفته و باطل می‌شود؛ این موارد شامل جعل سند یا امضا هم می‌شود.

در صورت اینکه ملک متعلق به وراث باشد می‌توان از دو طریق ملک را تحت اختیار خود در آورد، یا به روش ارث و یا با وصیت‌ نامه. در صورتی که در اموال مالک وراث تصرفی صورت گیرد، این شخص با تقدیم برگه انحصار ورثه به دادگاه، می‌تواند به حق خود برسد اما در هر صورت برای اثبات ادله خود در موارد دیگر لازم است برگه وصیت‌ نامه را نیز به همراه داشته و به دادگاه ارائه کند.

 

روش‌های اثبات مالکیت

بسیار پیش می‌آید که دو فرد یا تعدادی، ادعای مالکیت بر یک ملک را دارند که این موضوع باعث بحث و جدل و درگیری بین آن‌ها می‌شود. در جهت حل و فصل این درگیری‌ها، دولت طبق مصوبات قانونی، روش‌هایی را در دستور کار خود برای عموم قرار داده است. هر فردی که ادعای مالکیت داشته باشد، باید با ارائه مدارک قابل اثباتی مثل سند، ارائه شاهد و تصرف مال (اماره ید) صحت مالکیت خود را تایید کند.

 

ارائه سند

سند از ارزشمندترین اسناد برای اثبات مالکیت است که بر اساس سند ارائه شده توسط شما، ملک شما در دفتر اسناد رسمی به رسمیت شناخته شده و بر طبق همین موضوع قانون‌گذار کسی را به عنوان مالک قبول می‌کند که ملک مشخص شده به اسم و مشخصات آن فرد ثبت شده باشد.

 

معرفی شاهد

معرفی شاهد یا شهود به دادگاه برای اثبات مالکیت شما، یکی دیگر از روش‌های کمک کننده و مهم است؛ زیرا در اغلب موارد شهادت شاهد یا شاهدان عادل می‌تواند اموال از دست رفته شما را به شما برگرداند. از مشخصه‌های شاهد منصف این است که تمام حقیقت را به عینه بیان کند و عملا کسی نتواند ارزش شهادت آن‌ها را زیر سوال ببرد.

 

اماره ید

اماره ید به معنی تصرف در مال است؛ به این دلیل که فردی که ملک یا دارایی که در دست دارد و عین مالک با آن ملک و مال برخورد کند، در ظاهر صاحب آن محسوب خواهد شد. در صورتی که ارائه اسناد یا شاهدان، مالکیت این فرد دروغی اعلام شود، تصرف مال توسط فرد فاقد ارزش بوده و وقتی که ارزش اماره ید زیر سوال رود، اعتبار خود را از دست داده و باید مالک واقعی مشخص شود.

هر کدام از این روش‌ها بهترین روش ممکن برای اثبات مالکیت فرد به شمار می‌رود تا فرد بتواند مدافع حقوق خود شود و اجازه ندهد کسی، از اموال او را به صورت غیرقانونی تصرف کند.

برای پیگیری بجا برای به اثبات رساندن مالکیت خود، حتما از وکیل ملکی مجرب کمک بگیرید؛ گروه حقوقی پرشیا با برخورداری از بهترین وکلا از جمله وکیل ملکی در تهران، شمال تهران، تجریش و نیاوران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است؛ همچنین این گروه مشاوره‌های حقوقی و خصوصی لازم را به شما در این زمینه ارائه می‌دهد.

 

طرح دعوی برای اثبات مالکیت

طرح دعوی برای اثبات مالکیت چگونه انجام می‌شود؟

جنگ و جدل برای اثبات حق مالکیت خود از معمول دعاوی است که اغلب افراد برای گرفتن حق خود در خصوص مالکیت اموال انجام می‌دهند. طرح دعوی باید با شرایط خاص خود انجام شود که ما آن‌ها را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

 

عرضه قرارداد کتبا یا شفاها

در این مورد فرد مدعی و مطرح‌ کننده دعوی حتما باید در جهت اعتبار بخشیدن به اقدام خود، مدارک معتبر در دست داشته باشد که در حالت معمول فرد مدعی با عرضه کردن یک سند معمولی برای ثابت کردن موجودیت قرارداد عمل می‌کند؛ زیرا فردی که به عنوان مدعی پا پیش می‌گذاردیا سند عادی دارد و یا قراردادی شفاهی برای اثبات مالکیت خود.

با تمام تفاصیلی که بیان شد قرارداد کتبی یا شفاهی به تنهایی نمی‌تواند کاری برای ما از پیش ببرد و نیاز به ارائه اسنادی معتبرتر است.

 

اعتبار بخشیدن به ارزش قرارداد

به هر دلیلی ممکن است سندی معتبرتر از قراردادی که مدعی ارائه کرده است، وجود داشته باشد که در این صورت به لحاظ قانونی مدرک تایید شده قابلیت ابطال دارد و خواهان آن باید برای اعتبار بخشیدن به ارزش قرارداد خود اقدام کند.

بعد از حضور یافتن طرفین دعوی در دادگاه اگر تمامی مدارک خواهان قابل اثبات باشد حق تصرف مال را دارد و طرف دیگر دعوی باید یا کنار بکشد یا به دنبال اسناد معتبر برای احقاق حق خود باشد. هر کدام از مدارکی که از طرف دادگاه معتبر و دارای ارزش شناسایی شود آن شخص دارای حق مالکیت بوده و وجود هرگونه مدرکی برای ساقط کردن اثبات ارزش مالکیت تایید شده توسط دادگاه، ممکن نخواهد بود.

 

اقدام برای تنظیم سند

در به میان کشیدن دعوای اثبات مالکیت، مقرر می‌شود که برای تنطیم سند اقدام شود؛ خصوصا زمانی که دو سند عادی و رسمی از سمت طرفین برای اثبات مالکیت‌شان موجود باشد. در این شرایط دادگاه دعاوی مطرح شده را با ماده 84 قانون و بند 7 آن، با توجه به آیین دادرسی مدنی رد می‌کند؛ به این معنی که دعاوی مطرح شده قابل اثبات، دارای محکمیت قانونی نیستند.
در صورت وجود سند زسمی که مالکیت ثبت شده آن با مالکیت اصلی آن تطابق نداشته باشد باید از طریق بهترین وکیل ملکی اقدام به ابطال سند رسمی شود.

 

سخن پایانی

در این مقاله به تمام موارد و روش‌های اثبات مالکیت به طور مشخص و مفصل پرداخته شد؛ اگر شما خواهان یا معترض به مالکیت یک فرد هستید، لازم است که شرایط گفته شده برای به اثبات رساندن مالکیت خود را داشته باشید تا بتوانید در جهت کسب مال خود به حق اقدام کنید.

مساله مالکیت به قدری پیچیده و دشوار است که قطعا یک فرد عادی نمی‌تواند به تنهایی از مواضع خود دفاع کند؛ مگر در صورتی که بتواند در مسیرهای پر پیچ و خم مشخص شده با حوصله فراوان و صرف وقت زیاد به حق خود برسد. چه بهتر است که در صورت نداشتن وقت کافی یا آگاهی لازم برای احقاق حق مالکیت خود از بهترین وکیل ملکی کمک بگیرید تا هم به روند کاری خود سرعت بخشیده و هم پیشرفت بهتری نصیب شما شود.

گروه حقوقی پرشیا با مجموعه‌ای از وکلای مجرب از جمله وکیل ملکی، خصوصا در شهر تهران، شمال تهران، تجریش و نیاوران خدمت رسان همشهریان و هموطنان عزیز است. همچنین این گروه با ارائه مشاوره‌های حقوقی و خصوصی به صورت حضوری و اینترنتی و یا تلفنی از طریق تماس حاصل کردن با شماره‌های، تلفن: 26852793-021 / همراه: 09122714725 آتش پیکر، حاضر به ارائه خدمات به شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121406834

10دقیقه مشاوره حقوقی رایگان!