الزام به تنظیم سند خودرو

الزام به تنظیم سند خودرو

3/5 - (1 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

الزام به تنظیم سند خودرو با توجه به پیگیری‌های مستمر فروشنده و خریدار، برای کارهای معامله خرید و فروش مشخص نمی‌شود که چقدر طول خواهد کشید. در حالت کلی الزام به تنظیم سند رسمی به مواردی اشاره دارد که طرفین معامله تصمیم به خرید و فروش مال مورد نظر را دارند و در این صورت احتیاج به دارا بودن یک سند قانونی و رسمی است؛ چه در زمینه ملک، چه خرید و فروش اتومبیل و…

در شرایط ذکر شده طرفین با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی برای تنظیم سند خودرو خود اقدام می‌کنند. در  این زمان خریدار باید تمامی پول معین شده را فراهم کند و فروشنده هم گواهی‌های لازم جهت انتقال سند را دریافت کند تا قرارداد اولیه که قولنامه نامیده می‌شود، منعقد شود.

ما در این مقاله برای شما بیان خواهیم کرد که شرایط الزام به تنظیم سند خودرو چه می‌باشد و چقدر طول می‌کشد که سند به نام خریدار زده شود و همچنین در این زمینه به نکته‌های مهم و ضروری هم خواهیم پرداخت.

برای کارهای مربوط به تنظیم سند خود، با توجه به اهمیت و ضرورت این اقدامات، از وکیل تنظیم سند کمک بگیرید؛ گروه حقوقی پرشیا در دفتر وکالت شمال تهران با برخورداری از وکلای دارا تخصص در زمینه مسائل حقوقی، از جمله وکیل تنظیم سند آماده خدمت‌گزاری به مردم عزیز است؛ همچنین این گروه مشاوره‌های حقوقی و خصوصی لازم را در این زمینه را هم به شما ارائه خواهد داد.

 

با ما همراه باشید

 

شرایط الزام به تنظیم سند خودرو

شرایط الزام به تنظیم سند خودرو

برای معاملات وسیله نقلیه و کارهای انتقال سند، دو طرف معامله برای انجام عملیات انتقال سند خودرو، از جمله فروشنده و خریدار با مشایعت یکدیگر برای ثبت شماره خودرو یا فک پلاک به دفترخانه اسناد رسمی برای تنظیم سند و به نام زدن قطعی سند که پنچاق نامیده می‌شود، باید اقدام کنند.

با در نظر گرفتن این موضوع، همه مراحل کار به سرعت پیش رفته و در صورت نبود مشکلات احتمالی پیش روی طرفین، زمان انتقال سند به طور مثبت انجام شده و زمان اینکه این اقدامات چقدر طول می‌کشد، مشخص خواهد شد. مشکل رایج در کار تنظیم سند خودرو در صورتی رخ می‌دهد که معامله صورت‌گرفته با مبایعنامه غیر رسمی و زبانی انجام شود.

در مبایعنامه غیر رسمی و شفاهی ممکن است فروشنده خودرو به دلایل گوناگون برای عقد وکالت و نقل و انتقال حتمی و… در موعد مقرر در اداره پلیس راهور حاضر نشود و همانطور که گفتیم خریدار می‌تواند برای این عمل غیر قانونی فروشنده، طرح دعوی الزام به تنظیم سند خودرو اقدام کند.

دادگاه با رسیدگی به پرونده شکوائیه خریدار، حکم به الزام به تنظیم سند خودرو بر ضد فروشنده را صادر خواهد کرد و این ابلاغیه را به فروشنده ارسال می‌کند که باید برای انتقال سند حضور به عمل رساند. در صورت سرپیچی از این دستور نماینده‌ای به عنوان نماینده اجرای احکام در دفترخانه حاضر شده و به عنوان جایگزین فروشنده امضا می‌دهد.

همچنین خریدار این اختیار را دارد که بخاطر تاخیر صورت گرفته برای به نام زدن سند از جانب فروشنده از او غرامت بگیرد یا در قرارداد (قولنامه) نوشته شده، قید کند که مابه‌ازای هر تاخیر انجام گرفته هزینه‌ای را برای جبران خسارت پرداخت کند.

از طرف دفترخانه یک تاریخ مشخص برای حضور به هم رساندن دو طرف مشخص می‌شود و در صورتی که فروشنده اتومبیل در زمان معین شده برای انجام کارهای سند حضور پیدا نکند تا عمل به نام زدن سند را برای خریدار انجام دهد، خریدار می‌تواند برای مطرح کردن دعوای الزام به تنظیم سند خودرو اقدام کند که در این صورت، مراجع قضایی مربوطه جهت رسیدگی پرونده مذکور اقدام خواهد کرد.

 

مسائل مهم در الزام به تنظیم سند خودرو جهت مالکیت

  • یکی از موارد مهم از نظر قانون برای تنظیم سند خودرو جهت انجام مالکیت، سند برگ سبز مالکیت خودرو است که مرکز تعویض پلاک پلیس راهور اقدام به صدور آن می‌کند.
  • روند غیر ملزومی که بعد از دریافت برگ سبز مالکیت انجام می‌شود، حضور یافتن در دفتر اسناد رسمی برای قطعی کردن انتقال سند است و اصرار بیشتر برای انجام این کار از سمت خریدار بوده تا خیالش آسوده شود که فروشنده دیگر بهانه‌ای نخواهد آورد. ولی با توجه به مستندات، این کار یک اقدام بیهوده و غیر لازم است که چیزی جز صرف هزینه اضافی و رفت و آمدهای غیر ضروری نخواهد داشت.
  • در زمینه خودروهای دست‌دوم و کار کرده، معمولا مواردی از هزینه‌های احتمالی وجود دارد که اگر خریدار قبل از به نام زدن سند جهت بررسی دقیق این مسائل اقدام نکند یا از این مساله آگاهی نداشته باشد ممکن است دچار ضرر مالی شود.

برای نقل و انتقال سند خود از وکیل تنظیم سند کمک بگیرید؛ گروه حقوقی پرشیا با بهره‌مندی از مجموعه‌ای از وکلای مجرب از جمله وکیل تنظیم سند و دادن مشاوره‌های حقوقی لازم در این زمینه، حاضر به ارائه خدمت به شما است.

 

فروش خودرو

روش های فروش خودرو

روش‌های فروش خودرو را در این بخش به همراه نکات مهم بیان خواهیم کرد:

  • یکی از این موارد، تفاهم دو طرف جهت معامله ثمن است که فروشنده وسیله نقلیه به خریدار وکالتنامه فک پلاک جهت انتقال قطعی سند خودرو دهد.
  • بعد از انجام کارهای مقدماتی معاملات صورت گرفته، لازم است طرفین معامله برای تنظیم سند و فک پلاک در یکی از دفاتر اسناد رسمی حاضر شوند و با مراجعه دو نفره خود مبادله ثمن را انجام دهند.
  • اگر معامله وسیله نقلیه با سند غیر رسمی یا عادی صورت گیرد و قراردادی منعقد نشود و بعد از دعوت خریدار برای انتقال سند، فروشنده برای انجام اینکار اقدام نکند، خریدار باید برای پیگیری شکوائیه خود به دادگاه، طرح دعوی الزام به تنظیم سند خودرو را تقدیم نماید.

 چند نکته مهم:

  • در صورتی که از کارهای تنظیم و معامله خودرو هیچ اطلاعی ندارید، قبل از انجام هر معامله‌ای از وکیل حقوقی مشاوره یا کمک‌های لازم را دریافت نمایید.
  • حتما برای معامله وسیله نقلیه با کسی وارد عمل شوید یا هزینه تعیین شده را به کسی بپردازید که تمام اسناد رسمی به اسم آن فرد باشد، در غیر این صورت ممکن است که سر شما کلاه رفته و حتی با طرح شکوائیه الزام به تنظیم سند خودرو هم نمی‌توانید کاری از پیش ببرید.
  • در صورتی که اتومبیل خود را از نمایشگاه خودرو خرید کنید، پیش از اینکه پولی بپردازید یک برگه از قرارداد را تحویل بگیرید و زیر بار هیچ‌گونه بهانه‌ای برای عدم تحویل نسخه قرارداد نروید.
  • دعاوی الزام به تنظیم سند خودرو دعوای مالی بوده که در شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی و حقوقی بررسی خواهد شد.
  • منعقد شدن قرارداد خودرو طبق روال قانونی از فروشنده‌های خودرو به قصد کلاهبرداری ممانعت به عمل آورده و حتی در صورتی که مخالفت کنند و از زیر ادامه کار شانه خالی کنند، مشمول جریمه‌های تعیین شده خواهند شد.

 

پرونده قابل رسیدگی جهت الزام به تنظیم سند خودرو

خریداری که خانم یا آقا باشد با تنظیم یک شکوائیه برای طرح دعوی الزام به تنظیم سند خودرو ترتیب می‌دهد و مدعی باید کپی قابل تایید از مبایعه‌نامه خودرو وکپی تایید شده سند رسمی وسیله نقلیه را به عنوان مدرک در شکوائیه خود ضمیمه کرده و به دادگاه عرضه کند تا به شکوائیه خود اعتبار ببخشد.

هر چند که مدارک ارائه شده برای اثبات تخلف از سوی فروشنده کافی هستند ولی برای جلب اطمینان نظر مسئولان قضایی یک دادخواست قابل تصدیق برای حضور نیافتن به موقع فروشنده در دفترخانه اسناد رسمی توسط خریدار تنظیم می‌شود. همچنین خریدار می‌تواند طبق یک تقاضانامه از فروشنده بخواهد که در تاریخ مشخص در دفترخانه معین حضور پیدا کند و در صورت حاضر نشدن، باید طبق قانون عمل کند.

پس از کامل کردن پرونده قابل بررسی، مدت دادرسی به دو طرف معامله اعلام خواهد شد تا برای رسیدگی به پرونده در جلسه دادگاه حاضر شوند. در صورت مجهول بودن آدرس فروشنده دادگاه اقدام به انتشار آگهی می‌کند و باز هم در این صورت اگر نتوانند فروشنده را پیدا کنند، دادگاه با بررسی‌های مجدد و استعلام گرفتن از اداره راهنمایی و رانندگی، رسیدگی به پرونده را مختوم اعلام کرده و حکم قطعی‌اش را هم صادر خواهد کرد.

طبق قانون اوفوا بالعقود و به پیروی از ماده‌های 10، 220 و 221 قانون مدنی و ماده 198 قانون آیین دادرسی مدنی، حکم غیابی برای این معامله قابل اجرا خواهد بود و قانون طوری عمل می‌کند که خریدار بتواند به حق و حقوق خود برسد و با رفتار فروشنده برخورد شود؛ تخلف‌های این‌گونه فروشنده ملزم به پرداخت خسارت و جریمه خواهد شد.

 

عواقب عدم ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی

بلاتکلیفی مردم درباره اینکه سند خودرو را کجا انتقال دهند، همچنان ادامه دارد. یکی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم اینطور سئوال خود را طرح کرده که: “خودرویی را به خریدار فروخته ام.

طبق گفته پلیس راهور نیروی انتظامی، من سند مالکیت و برگ سبز خودرو را همزمان با تعویض پلاک در مراکز تعویض پلاک منتقل کرده اند ولی خریدار اصرار دارد باید سند مالکیت را هم در دفاتر اسناد رسمی منتقل کنم. خریدار قسمتی از پول ماشین را نگه داشته و می گوید تا سند رسمی را منتقل نکنی، تمام نرخ خودرو را نمی پردازم. بالاخره انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی اجباری است و اگر این کار را نکنیم، چه تبعاتی برای ما دارد؟

الزام به تنظیم سند خودرو از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در صورت عدم تنظیم سند رسمی، محاکم اسناد آنها را قبول نخواهند داشت؛ گاهی یک خودرو چند مرتبه به فروش می رسد و یا ممکن است ورثه ای باشد که ثبت نکردن آن در آینده دسترسی به فروشندگان و خریداران بعدی آن را مشکل می سازد،خریدارانی که به استناد برگ سبز معاملات دیگری انجام می دهند خودشان را در معرض شکایت و دادخواست به محاکم عمومی حتی از منظر کیفری قرار داده و باید خسارت های خریداران بعدی را جبران کند.

وقتی تنها سند خودرو، “برگ سبز” باشد و این مدرکی معتبر برای مراجع قضایی شناخته نشود دارنده برگ سبز فقط دارنده پلاک تلقی شده و نمی تواند خودرو را به فرد دیگری منتقل کند؛ به همین دلیل خریدارن بعدی می توانند به محاکم قضایی شکایت کنند. به تعبیری دیگر این نوع فروش انتقال مال غیر است و کلاهبرداری تعبیر می شود.

به بیان اینکه به اعتقاد مردم مراجعه به دفترخانه ها لزومی ندارد می‌توان گفت: اما در کوتاه مدت اتفاقی نمی افتد، زمان فروش خودرو خریدار از فروشنده سند رسمی مالکیت را طلب می‌کند. اگر در همان مدت نسبت به وسیله نقلیه اختلاف افتاده و کار به محکمه کشیده شد، برگ سبز به رسمیت شناخته نمی شود. اگر خودرویی بدون ثبت در دفترخانه ده مرتبه فروخته شود و نفر دهم برای ثبت اقدام کند چه مشکلاتی پیش می آید؟

میتوان گفت:نفر دهم 98 درصد به سند رسمی نمی رسد و برای ثبت سند باید به 9 مالک سابق خودرو مراجعه کند؛ اگر دفترخانه ای بر خلاف قانون به تحریک پلیس اکتفا کرد و در خرید چند مرتبه خودرو دارنده سند سبز را مالک اصلی دانست، تخلف کرده است.بنا بر این مسائلی که گفته شده حتی الامکان برای انتقال مال به دیگری و برای جلوگیری از این مسائل می‌توانید به وکیل پایه یک دادگستری گروه حقوقی پرشیا مراجعه بفرمایید.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم که به طور مفصل به شرایط و نکات الزام به تنظیم سند خودرو بپردازیم تا خریدار در برابر چنین تخلفات صورت گرفته از سوی فروشنده که موجب خسارات مالی به او شده است، بتواند اطلاعات و آگاهی خوبی داشته باشد. همچنین جهت این پشت‌گوش‌اندازی‌های عمدی فروشنده خودرو به دادگاه مربوطه، باید دعوی الزام به تنظیم سند خودرو مطرح شود که در این صورت مراجع قضایی مرتبط، جهت رسیدگی به این امور به طور قاطعانه وارد عمل خواهند شد.

گروه حقوقی پرشیا با بهره‌ مندی از مجموعه‌ای از وکلای متخصص و مجرب حقوقی، از جمله وکیل تنظیم سند و ارائه مشاوره‌های حقوقی و خصوصی در این رابطه، آماده خدمت‌گزاری به شما هستند. ضمن اینکه با تماس گرفتن با شماره‌های تلفن: 26852793-021 / همراه: 09122714725 آتش‌پیکر هم می‌توانید از راهنمایی‌های مفید این گروه بهره ببرید.

اگر بدون آگاهی از قوانین اقدام به انجام معامله کنید احتمال دارد که با ضررهای جبران ناپذیر مالی مواجه شوید لذا پیشنهاد می‌شود برای انجام معاملات خرید و فروش و یا تنظیم سند خودرو، خصوصا زمانی که با افراد حقیقی اقدام به معامله می‌کنید از وکیل پایه یک دادگستری مشاوره و یا در صورت نیاز به صورت حضوری با وکیل وارد معامله شوید.

الزام به تنظیم سند خودرو، وجود وکیل حقوقی در زمان معامله علاوه بر بررسی کردن قرارداد و معامله از نظر قانونی، فضای معامله به صورت اصولی و دقیق انجام شده و در اگر قرار بر کلاهبرداری و یا دیگر جرایم از طرف فرد مقابل باشد، با حضور وکیل حقوقی نیت و اعمال طرف مقابل کاملا حساب شده و دقیق انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121406834

10دقیقه مشاوره حقوقی رایگان!