Search
Close this search box.
اجاره به شرط تملیک و قوانین مهم آن - گروه حقوقی پرشیا

اجاره به شرط تملیک

امتیاز دهید post
آنچه در این مطلب می‌خوانید

اجاره به شرط تملیک و شرایط آن، قوانین حقوقی قابل پیگیری بین اجاره کننده و مالک را در این مطلب توضیح داده‌ایم. شما باید بدانید که حد و حدود اختیار مستاجر در قبال اموال مالک چگونه است؟ مالک در چه صورتی حق اعتراض داشته؟ و چه زمان با چه ادعایی، حق پس گرفتن مال خود را داشته است؟

اجاره به شرط تملیک یک قانون حقوقی تعریف شده است که با امکان کنار آمدن افراد برای برخورداری از تملک‌ مالی‌شان بر طبق قوانین تعریف شده است، تا جای هیچ گونه بحث و جدلی نباشد و بر اساس قرارداد منعقد شده بین طرفین انجام گیرد.

گروه حقوقی پرشیا در زمینه های املاک و مستغلات که شامل: (اخذ سند، تنظیم قرارداد، خلع یدو..) می‌باشد با استفاده از بهترین وکیل ملکی و وکیل خلع ید به موکلین خود مشاوره حقوقی به صورت تلفی از ساعت: 9الی 17 و به صورت حضوری از ساعت 8 الی 18 در دفتر وکالت شمال تهران ارائه می‌دهد. در این مطلب با یکی از قوانین موجود که در خصوص اجاره به شرط تملیک می‌باشد از زبان وکیل ملکی آشنا می‌شوید.

 

با ما همراه باشید.

 

حق مالکیت اموال به شرط تملیک

حق مالکیت اموال به شرط تملیک

اجاره به شرط تملیک به این معنا است که مستاجر می‌تواند از مالی که اجاره کرده است یا به مالکیت خود در آورده است، استفاده لازم را ببرد. مستاجری که از حق تملیک برخوردار است، با اجازه مالک می‌تواند ملک اجاره‌ای را به فرد دیگری انتقال دهد.

اجاره کننده باید در ازای اموال اجاره شده مبلغی پرداخت کند و هر وقت که زمان عقد قرار داد آن‌ها به پایان رسید، موظف است که ملک یا امول اجاره شده را به موجر تحویل دهد. تعیین کردن مبلغ اجاره بها و زمان تخلیه، با توجه به توافق دو طرفه بین مالک و مستاجر است.

تا اینجای مطلب با مفهوم اجاره معمولی که همه افراد با آن آشنایی داشتند روبرو بودیم، اما در اجاره به شرط تملیک، اگر در قرارداد منعقد شده یکسری شرایط و تعهدات ذکر شود، این تعهدات و شرایط قید شده در عرف حقوقی شرط تملیک نام‌گذاری می‌شود. جاری شدن اجاره نامه با این شروط تملیکی که بیان شد؛ اجاره به شرط تملیک گفته می‌شود.

 

جهت دریافت مشاوره حقوقی ملکی با وکیل ملکی، می‌توانید با گروه حقوقی پرشیا در تماس باشید: تلفن : 26852793-021   /   همراه : 09122714725 آتش پیکر

 

تعهدات اجرایی در اجاره به شرط تملیک

در اجاره به شرط تملیک، مستاجر حق مالکیت پیدا کرده و در ازای این شرط ذکر شده باید مبلغی به صاحب ملک پرداخت کند که تعیین این مبلغ بر اساس تفاهم بین مستاجر و موجر است. با توجه به قوانین تصویب شده اجاره به شرط تملیک اینگونه بیان شده است که اگر مستاجر به تعهدات و شرط‌هایی که برای او در قرارداد اجاره نامه تعیین شده است عمل کند، در تاریخ انقضای قرارداد صاحب مال خواهد شد.

این نوع اجاره هم در زمینه اموال منقول (ماشین) و هم اموال غیر منقول (ملک) صورت می‌گیرد که در زمینه اموال منقول به این نوع قراردادها لیزینگ گفته می‌شود. در اصل با شرایطی که گفته شد، فردی که در حال حاضر از توانش خارج است که بخواهد صاحب یک ملک و خودرو شود این امکان برایش فراهم می‌شود که مالک می‌تواند یک فرد یا بانک باشد.

اگر مستاجر به تعهدات خود عمل نکند مالک می‌تواند اجاره نامه را فسخ کند و در صورت ورشکست شدن اجاره کننده، مالک این حق را دارد که هزینه تعیین شده اجاره را از دارایی‌های او کم کند. مستاجر باید مبلغ مشخص شده را در زمان معین خود پرداخت کند و نباید در این مدت هیچ گونه تجاوزی از حقوق خود در مال انجام دهد.

مالک هم باید مال تعریف شده را بدون هیچ خرابی به مستاجر تحویل دهد ولی اگر مستاجر خودش وظیفه تعمیر را بر دوش بگیرد از مبلغ تعیین شده برای او کم می‌شود. مستاجر در پایان قرارداد می‌تواند از اینکه ملک را صاحب شود، سر باز زند. مالک نباید تا زمان اتمام عقد قرارداد هیچ گونه نقل و انتقالی به شخص دیگری انجام دهد.

 

شرایط اجاره به شرط تملیک

شرایط اجاره به شرط تملیک

شرایط اجاره به شرط تملیک و تعریف حق و حقوق مستاجر و موجر دارای ویژگی های به خصوصی است که در آن تعریف حق و حقوق مستاجر در قبال مالک یا حق مالک در قبال مستاجر در اجاره به شرط تملیک به سادگی نبوده و از مقرارت قانونی و حقوقی منحصر به فردی برخوردار است که ممکن است شبهات و درگیری‌هایی به وجود آورد. موارد زیر شرایطی است که طرفین قرارداد باید از آن اگاهی داشته باشند تا در ادامه دچار گمراهی و در قرارداد شک و شبه ای وجود نداشته باشد.

  • عقد تملیکی در این نوع اجاره نامه یعنی حق مالکیت وجود دارد؛ به این معنی که مالکیت از موجر به مستاجر انتقال داده می‌شود.
  • امکان حق فسخ کردن در این اجاره نامه ممکن است.
  • عقد لازم در این نوع اجاره نامه به این معنی است که اگر قرارداد بخواهد باطل شود باید دو طرف حضور داشته باشند.
  • عقد عوضی در این نوع اجاره نامه به این منظور بوده که برای برخورداری از مالکیت باید هزینه‌ها به صورت قسطی پرداخت شود.
  • با توافق هر دو طرف شرایط و تعهدات منعقد شده صورت می‌گیرد و باید اجرا شود.

 

یک وکیل حقوقی از جمله وکیل ملکی یا وکیل قرارداد می‌تواند کمک کند که در این اجاره نامه، تعیین مالکیت و امکان انتقال مال در زمان پایان اجاره نامه به درستی صورت گیرد. گروه حقوقی پرشیا با استفاده از تمام وکیل‌های مجرب مجموعه خود در زمینه ملکی، وکیل قرارداد، وکیل آنلاین و ارائه مشاوره‌های لازم به شما کمک خواهد کرد.

 

اتمام قرارداد اجاره به شرط تملیک

اینکه فکر کنیم که با شرایطی که گفته شده امکان فسخ و پایان دادن به اجاره به شرط تملیک وجود ندارد، چنین چیزی نیست، با توجه به شرایط و مراحل مختلف امکان خاتمه دادن به این نوع اجاره نامه هست:

  • در صورتی که زمان پایان اجاره نامه سر رسیده باشد و مستاجر به تعهدات خود عمل کرده و تمامی هزینه‌ها را پرداخت کرده باشد، با توجه به شرط تملیک مال به تملک مستاجر در می‌آید.
  • زمانی که مستاجر به تعهدات و شروط تعیین شده عمل نکرده باشد، مالک حق پس گرفتن مال اجاره داده شده را دارد.
  • مورد دیگر اینکه با توجه بحث و گفتگوها و برخوردهای بین موجر و مستاجر، قرارداد عقد شده پایان یافته و تمام می‌شود.

 

سخن پایانی

با توجه به مطالبی که بیان شد برای برخورداری و جریان داشتن درست حق و حقوق بین موجر و مستاجر در اجاره به شرط تملیک، هر دو طرف برای پیش بردن یک توافق موفقیت آمیز بین خودشان، باید از وکیل عقودی یا قراردادی کمک بگیرند.

گروه حقوقی پرشیا در دفتر وکالت شمال تهران تمام مشاوره‌های حقوقی و انجام وکالت‌های ملکی شما را در تهران، شمال تهران، نیاوران و تجریش انجام می‌دهد.  قابل ذکر است که شما با برقراری تماس تلفنی با شماره تماس‌های 26852793-021  و همراه: 09122714725 آتش پیکر، می‌توانید برای اخذ وکیل باتجربه اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121406834

10دقیقه مشاوره حقوقی رایگان!